Diverse type gevelbekleding om de woning nieuwe uitstraling te geven

Gevelbekleding is een goede manier om een woning een compleet nieuwe uitstraling te geven. Je kan met het bekleden van een gevel een oude muur er namelijk weer als compleet nieuw eruit laten zien. Bij het proces wordt er eigenlijk een nieuwe laag materiaal tegen de buitenmuur van een woning aangebracht. Hiervoor kunnen verschillende materialen gebruikt worden.

gevelbekleding

Deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen maar ook verschillende manieren van montage. Ze worden dan ook als diverse type van gevelbekleding gezien. Wat deze verschillende type zijn zullen we in dit artikel uitvoerig bespreken. Na het lezen van deze informatie kan je beter een keuze maken in het type gevelbekleding dat het meest geschikt is voor jouw woning.

Verschillende materialen voor bekleden gevel

Met welk materiaal je het beste de gevel van jouw woning kan bekleden is van een aantal dingen afhankelijk. Zo zal je natuurlijk een voorkeur hebben van wat je het mooiste eruit vindt zien. Daarnaast zijn ook de eigenschappen van de materialen van invloed op de keuze die je maakt. Als laatste kunnen we natuurlijk ook niet de prijs vergeten. Deze prijs voor gevelbekleding kan overigens misleidend zijn.

Gevelbepleistering is bijvoorbeeld een zeer goedkoop materiaal. Het aanbrengen van de bepleistering op de gevel is echter zeer arbeidsintensief en neemt veel uren in beslag. Vraag daarom altijd een prijs voor zowel de aanschaf van materialen en het laten plaatsen van de gevelbekleding. Materialen waaruit je kan kiezen zijn onder andere: beton, hout, bepleistering, metalen, steen, pvc en glas. Er zijn nog meer varianten beschikbaar.

Extra voordelen van gevelbekleding

Je woning een nieuwe uitstraling geven is niet het enige voordeel dat je kan bereiken met gevelbekleding. Er zijn namelijk nog extra voordelen waarvan je kan genieten als je tot deze stap overgaat. Gevelbekleding kan namelijk zeer makkelijk met het isoleren van de woning gecombineerd worden. Door deze extra isolatie op de muren van een woning zal minder energie verbruikt hoeven te worden voor de verwarming. Dit is dus een voordeel dat geld oplevert. Goed om te weten want hiermee kan je de investering voor het bekleden van de gevel terugverdienen.